۱۰ روش برای رفع خشکی پوست در زمستان
خشکی پوست و زبری پوست در فصل سرد سال بیشتر خود را نشان میدهد. در ادامه با آسمونی باشید تا چند مراقبت پوستی را به شما آموزش دهیم.
ممکن است سرمای بیرون برای شما خوشایند باشد، اما باعث خشکی پوست شده و در نتیجه پوسته پوسته شدن، ترک خوردن و حتی اگزما میگردد. در ادامه چند توصیه پزشکی را رعایت کنید تا در فصل سرما به پوست خود آسیب نرسانید.
با یک متخصص پوست مشورت کنید
مراجعه به یک متخصص پوست حتی برای یک بار هم که شده امری مفید است. متخصصان پوست قادر به تجزیه و تحلیل نوع پوست، رفع عیوب و شیوههای مراقبتهای پوستی که در حال حاضر آن را به کار میگیرید، میباشند. اما این بدان معنا نیست که شما مجبور به خرید محصولاتی با قیمتهای بالا خواهید شد. فرآورده های ارزان قیمت هم درست همانند محصولات پرهزینه و گران عمل میکنند. در حقیقت، این هزینه های اضافی که شما برای این محصولات پرداخت می کنید اغلب تنها به خاطر بسته بندی و بازاریابی آنها میباشند. آنچه که حایز اهمیت است، چگونگی پاسخگویی پوست شما به این محصولات و رضایتمندی شما از کیفیت آنهاست، نه هزینه گزافی که برای آن پرداخت کرده اید.
بیشتر از مرطوب کنندهها استفاده کنید
شما ممکن است از مرطوب کنندهای استفاده میکنید که تنها مناسب بهار و تابستان است. اما همان گونه که فصل و وضعیت آب و هوا تغییر می کند، مراقبتهای معمولی پوست نیز تغییر میکنند. کرم مرطوب کنندهای را بیابید که پایه اصلی آن به جای آب، روغن باشد، زیرا روغن بر روی پوست لایهای محافظ ایجاد مینماید که نسبت به کرم یا لوسیون، رطوبت بیشتری در خود نگه میدارد.
استفاده از ضد آفتاب و لوسیون
آفتاب زمستان همراه با تشعشعی که بر روی برف دارد، می تواند به پوستتان آسیب وارد کند. سعی کنید از ضدآفتابی با تاثیر عمیق برای صورت و دستها (اگر در معرض تابش آفتاب هستند) ۳۰ دقیقه پیش از خارج شدن از خانه استفاده کنید. در صورتی که به مدت طولانی در محیط بیرون هستید، به مداوم آن را تجدید کنید.
مراقب دستهای خود باشید
پوست روی دستان شما از همه قسمتهای بدن نازکتر است و غدد چربی کمتری دارد. این بدان معناست که مرطوب نگاه داشتن دستها، به خصوص در سرما و آب و هوای خشک مشکل تر است. این امر سبب به وجود آمدن خارش و ترک میگردد. زمانی که در محیط بیرون هستید از دستکش استفاده کنید. اگر از دستکشهای پشمی استفاده میکنید، برای جلوگیری از حساسیت های احتمالی که پشم ایجاد میکند، اول یک دستکش نخی به دست کنید.
از پوشیدن جوراب و دستکش مرطوب خودداری کنید
دستکش و جوراب مرطوب میتوانند باعث آسیبهای پوستی نظیر خارش، ترک، سوزش یا حتی جوشهای ناشی از اگزما گردند.
استفاده از دستگاه بخور
سیستمهای گرمایشی مرکزی و همینطور بخاریها، هوای گرم را درسراسر محیط خانه و دفتر کار شما پخش میکنند. دستگاههای بخور باعث ایجاد رطوبت بیشتر در هوا میگردند که به جلوگیری از خشکی پوست کمک میکنند. چندین دستگاه بخور را در مکانهای مختلف خانه خود قراردهید تا رطوبت به طور یکسان درهمه جا منتشر شود.
برای سلامتی خود آب بنوشید
ممکن است این جمله را بارها شنیده باشید که نوشیدن آب به جوان ماندن پوست کمک میکند. اما این جمله یک باور قدیمی است. آب برای سلامتی عمومی بدن بسیار مفید است. این یک تصور غلط رایج است که کسانی که پوست خشک و کم آبی دارند باید زیاد آب بنوشند. همیشه به مقدار لازم آب بنوشید.
پاهای خود را چرب کنید
درست است که لوسیونهای نعنایی مخصوص پا در روزهای گرم تابستانی بسیار مطلوب هستند اما در طول پاییز یا زمستان، پاهای شما نیاز به ماده ای قوی تر دارد. سعی کنید لوسیونهای حاوی ژل پترولیوم یا گلیسیرین تهیه کنید و برای از بین بردن پوستهای مرده کف پا در فواصل معین از سنگ پا استفاده کنید. زیرا این کار به جذب سریع تر و عمیق تر مرطوب کننده هایی که مصرف می کنید بسیار کمک میکند.
لایه برداری را امتحان نکنید اگر پوست صورتتان خشک است
از مصرف لایه بردارهای قوی، ماسکها، پاککنندههای الکلی و تند و تیز و همه چیزهایی که چربی های ضروری پوست را از بین میبرند، خودداری کنید. در عوض، از شیرپاک کن، شویندههای ملایم، پاک کنندههای غیرالکلی و به جای ماسکهای رسی که رطوبت را از پوست میگیرند، ماسکهایی که «آبرسان عمیق» هستند، استفاده کنید.
با آب جوش حمام نکنید
به طور قطع، فرو رفتن درآب جوش پس از فعالیت درهوای سرد، بسیار دل انگیز است. اما گرمای شدید دوش یا حمام آب داغ در واقع سبب از بین رفتن حفاظ چربی پوست می گردد که میتواند باعث کمبود رطوبت آن شود. در این هنگام بهتر است از آب گرم یا ولرم استفاده کنید و مدت کوتاهی درآب بمانید. حمام با آب ولرم با جوش شیرین و محلول جوی دوسر، میتواند به پوست خشکی که دچار خارش شده است کمک شایانی نماید. با این حال از مرطوب کنندهای که تهیه کردهاید هم با فواصل معین استفاده کنید. اگر این روشها هم برای شما مفید نبود، حتما نزد یک متخصص پوست بروید.
منبع : آسمونی