مروری بر آنچه در هفته کتاب گذشت
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سی و دومین هفته کتاب در حالی که هنوز متصدیان دولت قبلی در عرصه فرهنگی حضور داشتند، تصمیم بر آن شد که ایده وفاق دولت در این هفته امکان نشو و نما داشته باشد. بنا بر این ایده در شورای سیاستگذاری هفته کتاب چهرههای مطرح حوزه فرهنگ که در این عرصه چندسالی غایب بودند به عرصه آمدند و درباره برنامههای این هفته نظر خود را اعلام کردند.
اعتماد نوشت؛ از این چهرهها میتوان به نعمتالله فاضلی، چهره مطرح انسانشناسی و مطالعات اجتماعی، محسن حاجی زینالعابدینی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، مهرناز خراسانچی، کتابدار و پژوهشگر حوزه تفکر پلتفرمی در کتابخانهها و بعضی دیگر اشاره کرد. اما به نظر میرسید در این عرصه گرچه سخنی از میان مردم بردن هفته کتاب چندان مطرح نشد، اما در عمل تلاش بر این مهم بود که باید دید در این زمینه چقدر موفق بودند و آیا کارگزاران هفته کتاب توانستند در این زمینه به نسبت سالهای گذشته موفقیتی به دست بیاورند؟
ضمن اینکه باید این نکته را در نظر گرفت که چهره مطرح این عرصه یعنی عبدالحسین کلانتری که در هفته کتاب چهره پررنگ تصمیمگیری به شمار میآمد، تازه بر مسند معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست. از آن طرف حضور عباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وزنه مهمی است که باعث شد رییسجمهور هم در هفته کتاب بیرون از میدان نماند و در یکی از رویدادهای خاص این هفته حضور یابد و آن دیدار با محمدعلی موحد، شخصیت برجسته حقوقی، ادیب و تاریخنگار و … بود که در مطبوعات و فضای مجازی بازتاب زیادی داشت و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. پس از آن تصاویر و ویدیوهایی از شهر کتاب مرکزی تهران منتشر شد که پزشکیان همراه با خانواده در این مکان فرهنگی حاضر شد و باز هم کتاب را در صدر اخبار کشور قرار داد. این حضور نشان از جهد سیاست به سمت فرهنگ داشت که این امید را در دل فعالان حوزه فرهنگ ایجاد کرد تا شاید فرهنگ بیش از پیش مورد توجه سیاستمداران قرار گیرد. یکی دیگر از رویدادهایی که در این هفته خاص فرهنگ رقم خورد، کتابگردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان اسلامشهر بود. حضور وزیر و نیکنام حسینیپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارتخانه و خبرنگاران پرتلاش کتاب در این برنامه نشان از توجه به گسترش برنامههای فرهنگی فراتر از تهران داشت که حکایت از دیده شدن سایر شهرها در هفته همدلی و کتاب داشت و عمل مقدم بر شعار قرار گرفت. با این همه این هفته در عین نکات مثبت وجوه منفی هم داشت که از جمله حضور نداشتن چهرههای اهل قلم که سالهاست از تصمیمگیران عرصه فرهنگ فاصله گرفتهاند و نیاز است که به خواستههای آنان توجه شود تا آنها هم در عرصه فرهنگ حضور یابند. با حضور آنهاست که این هفته مهم در عرصه فرهنگ واقعا حس خواندن برای همدلی را فراتر از شعار به جامعه تزریق میکند.
۲۴۴۲۴۵
منبع : خبرآنلاین