طرز تهیه ساورکرات یا کلم ترش
ساورکرات (Sauerkraut) نوعی ترشی کلم تخمیر شده است. کلم ترش که مزهی ترش دارد و مانند خیارشور و کیمچی تهیه میشود در بسیاری از فرهنگ ها به ویژه آلمان به یک غذای جانبی محبوب و چاشنی تبدیل شده است. ساورکرات یک کلمه آلمانی است که از Sauer به معنی ترش و Kraut به معنی کلم تشکیل شده است.
کلم ترش سرشار از پروبیوتیکها و ویتامین K2 میباشد به همین دلیل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و باعث بهبود هضم غذا میشود. در ادامه با آشپزی آسمونی باشید تا طرز تهیه ساورکرات را آموزش ببینید.
مواد لازم برای تهیه ساورکرات
- کلم سفید ۵۰۰ گرم
- نمک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه تهیه ساورکرات
مرحله اول
برگ های کلم سفید را جدا کنید و بشویید. برگ های کلم را به صورت رشتههای باریک خرد کنید.
مرحله دوم
کلم خرد شده را درون کاسهای بریزید و نمک را روی آن بپاشید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
مرحله سوم
سپس کلم را ۵ دقیقه با دست خوب ورز دهید یا مشت و مال دهید تا آب کلم خارج شود.
مرحله چهارم
کلم ها را درون شیشه تمیزی بریزید و با دست فشرده کنید.
مرحله پنجم
آب کلم را نیز اضافه کنید تا جایی که روی کلم ها را بپوشاند. یک برگ کلم به اندازه دهانه شیشه روی کلمها بگذارید و به سمت پایین آن را فشار دهید.
شیشه یا کاسه کوچکی را برای وارد آوردن فشار روی برگ کلم ها قرار دهید و در آن را ببندید. ظرف را به مدت ۲ هفته در دمای اتاق و مکان کم نور قرار دهید تا تخمیر شود. پس از آماده شدن، ساورکرات یا کلم ترش را در یخچال نگهداری کنید.
منبع : آسمونی