حلوا نذری
یکی از سنتهایی که بین ما ایرانیها مرسوم است، تهیه حلوا نذری است. معمولا در کشور ما افراد برای ایام خاصی مانند ماه محرم و صفر یا ماه رمضان و یا در ایام فاطمیه حلوای نذری میپزند و در رنگها و تزیینات مختلف آنها را پخش میکنند. طرز تهیه حلوا نذری را قدم به قدم در آسمونی یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه حلوا نذری
- شکر: ۱ لیوان
- آرد گندم: ۲ لیوان
- روغن جامد یا مایع: ۱ لیوان
- گلاب: ۱ چهارم لیوان
- زعفران: نصف قاشق مرباخوری
- آب: ۱ لیوان سر خالی
با این مقدار مواد، حدودا به اندازه سه بشقاب حلوا خواهیم داشت.
دستور پخت حلوای نذری
مرحله اول
یک لیوان روغن را در یک ماهیتابه تفلون ریخته، روی شعله متوسط قرار میدهیم. ۲ لیوان آرد را کمکم با یک الک در روغن ریخته مرتب هم میزنیم.
مرحله دوم
۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را تفت داده و هم میزنیم تا رنگ آرد کمی قهوهای پررنگتر شود، در نهایت حلوای تیرهتری خواهیم داشت.
مرحله سوم
یک لیوان سر خالی آب، یک لیوان شکر و نصف قاشق مربا خوری زعفران آسیاب شده را در یک قابلمه ریخته، روی شعله گذاشته، هم میزنیم تا به جوش آید. سپس شعله را خاموش کرده، یک چهارم لیوان گلاب اضافه میکنیم. شعله زیر آرد را خاموش کرده، محلول آب و شکر را کمکم به آن اضافه کرده، هم میزنیم تا زمانی که حلوا یکدست شود.
مرحله چهارم
سپس شعله را روشن کرده، به هم زدن ادامه میدهیم تا زمانی که حلوا به ماهیتابه نچسبد و اصطلاحا حلوا روغن بیندازد. در این موقع شعله را خاموش کرده، حلوا را در ظرف کشیده و روی آن را صاف میکنیم.
میتوان به جای آب و زعفران، در حلوا شیر و زعفران (با دو قاشق شکر کمتر) ریخت و حلوای زردرنگ به دست آورد. سپس آن را به قطر یک سانت روی یک کیسه فریزر پهن کرد و با نوک چاقو شکل گلبرگ درآورده، روی حلوای تیره را تزئین کرد. البته برای مراسم های مختلف می توان از انواع حلوای هویج و حلوا کدویی استفاده کرد.
مرحله پنجم
در مرحله آخر، برای تزیین حلوای نذری می توانید از خلال پسته، بادام، گل محمدی، پودر نارگیل و کنجد استفاده کنید.
منبع : آسمونی